HTML

kert a homokon

Kertészkedésről, növényekről érdekességek, gyógynövényekről, a vízhiányos területen hasznosítható növényekről

Friss topikok

Kedvenc gyümölcsök

2014.06.18. 10:39 cat a

Amiből  az egyiknek már lejárt a szezonja, a másik pedig most kezdi bőségesen ontani az érett gyümölcsöket :)

Ami lement, az a szamóca természetesen, a soron következő pedig a málna. Mindkettő vízigényes növény, bár a málna leginkább csak a gyümölcsnevelés-érlelés korszakában igényli a vizet, míg a szamóca tavasztól őszig igényli a rendszeres öntözést, ha nem akarom, hogy kiszáradjon.

A szamócánál kétféle módszert próbáltam ki a tavasszal, gyommentesen és tisztán tartásra, mármint hogy a gyümölcs ne legyen földes. Az egyik a szalmázás volt, a másik a zöldtrágya.Mindkét módszernek meg van az előnye és a hátránya.

A szalma alatt nedves marad a föld, tiszta a gyümölcs, viszont: nem rohad el a szalma idővel, és ugyanúgy terjednek a gyomok alatta, illetve kapálni sem lehet tőle, vagyis el kell távolítani, ha letermett. A zöldtrágya módszer annyival jobb, hogy elrothad a zöld idővel, és lassabban jönnek elő a gyomok, viszont a csigák jobban szeretik, és a gaz egy idő után intenzívebben hajt, de nem kell leszedni a föld tetejéről, elég belekapálni, szóval mínusz egy munka.

Én a magam részéről nem szeretem a fóliát talajtakaróként használni, mert az eső sem jut át rajta, nem csak a gazat nem engedi megnőni, illetve plusz hulladék, amivel az ember nem tud mit mit kezdeni, csak szelektívbe gyűjteni maximum

Szólj hozzá!

Címkék: gyümölcsök

A bejegyzés trackback címe:

https://kertahomokon.blog.hu/api/trackback/id/tr956327545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása