HTML

kert a homokon

Kertészkedésről, növényekről érdekességek, gyógynövényekről, a vízhiányos területen hasznosítható növényekről

Friss topikok

Tarack

2014.07.04. 08:30 cat a

A legutálatosabb gyomnövények egyike. A szakemberek gyomirtót szoktak javasolni ellene, nagy területen, vagy idő hiányában ezt a módszert én sem ellenzem. Kis területen, és ha el akarjuk kerülni  a gyomirtót + nem félünk egy  fél éves kitartó munkától, akkor ki lehet irtani, csak arra kell odafigyelni, hogy ne térjen vissza az adott területre, és 1-2 éven belül nem lesz tarack ott, ahol nem szeretnénk.

A módszer a következő: a terület nagyságától függően felszántatni vagy nagy kapával felvágni az adott területet, és amennyi gyökeret csak találunk, ki kell húzni.Ezt még egy hónap múlva vagy a gazosodás gyorsaságától függően hamarabb meg kell ismételni a műveletet, ja és az összeszedett gyökereket olyan helyre dobjuk, ahol nem baj, ha kihajt. Komposztba ne tegyük, mert akkor feleslegesen dolgoztunk, és visszajuttatjuk a kertbe, szóval azzal nem vagyunk előrébb egy fokkal sem :)

Egyébként mire a legjobb a tarack?

Megsúgom: tökéletes pázsitnak, vízhiányos területen. Nagyon jól hasznosítja a vizet, sűrű marad a rendszeres vágásért cserébe, nem gazosodik fel alatta a talaj. Szóval pázsit miatt ne irtsuk ki, olcsóbb és egyszerűbb karbantartani :)

Szólj hozzá!

Címkék: kertészkedés veteményes gyomok

A bejegyzés trackback címe:

https://kertahomokon.blog.hu/api/trackback/id/tr466469495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása