HTML

kert a homokon

Kertészkedésről, növényekről érdekességek, gyógynövényekről, a vízhiányos területen hasznosítható növényekről

Friss topikok

Szépséges virágaim :)

2014.06.23. 07:32 cat a

Amik fenntartásához természetesen újra a víz az alapvető. A kardvirágok nagyon szépek voltak tavaly, az idén most kezdenek virágozni, és újra gyönyörűek lesznek, ha nem jön rá a forróság.  Ami még szép tud lenni és egynyári, az az őszirózsa. Viszont az új próbálkozásom a borzaskatával és a klárcsival nem jött be, hiába, nem tud szépen megnőni, vagy túl meleg neki  a homok, vagy nem elég erős neki ez a föld, akárcsak a porcsinrózsának. azt minden évben anyámtól kérek, neki az agyagban gyönyörű, és olyan szapora, hogy kapáláskor leginkább arra vigyáz, nehogy kidarabolja :)

A hagymások közül a nemesített, de a klasszik  jácint is remekül érzi magát itt, akárcsak a hóvirág, de a császárszakáll is szépen szaporodik, a nárcisz is megél itt, de az már nem annyira gazdag virágban. A liliomok közül a tűzliliom, a hagyományos fehér liliom és a királyliliom is gyönyörű tud lenni, majd 1-1,5 méteres szárral, ha odafigyelek arra, hogy ne csípje meg az áprilisi-májusi fagy a tetejét, gazdagon virágzik.

A tulipánnal viszont bajban vagyok. Átültettem, szétszedtem,de szinte  nulla eredménnyel. Nem szeret nálam, pedig én szeretném. Ez van :)

Szólj hozzá!

Címkék: virágok évelők

A bejegyzés trackback címe:

https://kertahomokon.blog.hu/api/trackback/id/tr416403523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása