HTML

kert a homokon

Kertészkedésről, növényekről érdekességek, gyógynövényekről, a vízhiányos területen hasznosítható növényekről

Friss topikok

A homokhátságban élek

2014.06.17. 16:28 cat a

Annak minden előnyével és hátrányával. A házunktól pár kilométerrel arrébb vannak olyan területek is, ahol évente, két évente feljön a talajvíz, de a mi területünk épp az ellenkezője. Itt esik utoljára az eső általában, ami  a növényeknek nem túl jó, hozzáadva azt a tényt, hogy ez bizony homokföld, ami átereszti a vizet, és nem tartja a nedvességet sokáig.

Lassan húsz éve lesz, hogy itt kertészkedem és életben tartom a zöldségeimet, illetve egyéb növényeimet, ezért elhatároztam, hogy leírom ide a tapasztalataimat, mert máshol bár szakértőktől kap az ember jó tanácsot, de igazából olyan érzésem van velük kapcsolatban, hogy a tankönyvet mondják fel, illetve írják le.

 Ezzel nem akarom elítélni őket, csupán egészen egyszerűen más napi szinten művelni és olykor küzdeni a hőséggel, vagy a tavaszi széllel, mint messziről tanácsot adni valamiről. Kipróbáltam már egyet-mást, és még fogok is, remélem van rá még jó 30 évem, hogy a sok módszer közül megtaláljam a legjobbat, és a leghatékonyabbat :)

 

Szólj hozzá!

Címkék: kertészkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://kertahomokon.blog.hu/api/trackback/id/tr226313111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása